Straatvangilbraltar - Zwemoversteken

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:


Zwemmen naar een ander continent. De droom van vele zwemmers en maar op een paar plaatsen in de wereld haalbaar. Een van deze plaatsen is de Straat van Gibraltar. Vanuit Gibraltar zwem je in de nauwe straat (en meest drukke vaarroute van de wereld) naar het Afrikaanse vaste land van Marroko. Deze oversteek is nog niet zo heel bekend onder de Nederlandse zwemmers maar zeker de moeite waard om te doen! Ondanks dat het in een rechte lijn maar 15km zwemmen zou zijn, moet je eruit gaan dat je ruim 20km zwemt door de sterke stroming die er vanuit de Atlantische oceaan staat. Wanneer je de finish halen ben je een van de weinige continentale overstekende zwemmers van Nederland! Mooie toevoeging op je CV. 

Finish halen is al een prestatie!
Zo snel mogelijk de overkant halen is natuurlijk een geweldige uitdaging, maar de overkant halen is al een prestatie! Het hele traject van trainen, de test en de oversteek is zo'n bijzondere ervaring die jij (of jullie) nooit zullen vergeten. Aan het eind van het jaar organiseert Sport-Active Nederland een gala-avond waarop alle deelnemers & finishers in het zonnetje worden gezet. Boek je via Sport-Active Nederland jouw/jullie oversteek dan is er een cameraman en fotograaf aanwezig die jou (jullie) oversteek vastlegt. Zo beleef je niet alleen de oversteek in het water maar zie je later ook terug hoe iedereen het op de begeleidingsboot heeft beleefd! Ook word je uitgenodigd voor de gala-avond van Sport-Active.

Eisen voor een oversteek 
1. Minimaal 16 jaar
2. Ruime trainingservaring als zwemmer 
3. Slagen voor de twee uur test in maximaal 16 graden.
4. Persoonlijke begeleider aan boord van de begeleidingsboot

Eisen voor een estafette oversteek
1. Deelnemers zijn minimaal 16 jaar
2. Ruime trainingservaring als zwemmer
3. Slagen voor de twee uur test in maximaal 16 graden
4. Persoonlijke begeleider aan boord van de begeleidingsboot (1 per team)
5. Team bestaat uit minimaal 2 tot maximaal 6 personen


Wil je meer informatie?
info@sport-active.nl
of 06 50 48 90 16
Aanmelden Straat van GilbraltarIndividueel
Estafette


Juni
Juli
Augustus
September
Het traject

1. Opgeven voor de Continentale Oversteek
Via onze site meld je je aan voor de oversteek. Wij zullen daarna telefonisch contact met jou opnemen en bespreken de mogelijkheden wanneer jij wilt oversteken, horen graag jouw zwemachtergrond en je verhaal achter de oversteek.
2. Uiterlijk 1 maand voor de oversteek het volbrengen van de 2 uur-test
Voor het deelnemen aan de oversteek heb je een bewijs nodig dat je minimaal 2 uur achter elkaar kunt zwemmen in open water. Dit water mag niet warmer dan 16 graden zijn. We plannen uiterlijk 1 maand voor jouw oversteek deze test. Het liefst doen we deze op het IJsselmeer zodat je alvast kunnen wennen aan golfslag, watertemperatuur en visuele effecten van het midden op zee zwemmen. Heb je geen ervaring met in zout water zwemmen, raden we je aan om dit ook zeker in je trainingen mee te nemen. Ook is het verstandig om af en toe te gaan trainen in het donker. Dit omdat het mogelijk is dat je in de nacht start of aankomt aan de overkant.
3. De week van de oversteek.
In de week van jouw oversteek vertrekken we naar Gibraltar. Tijdens deze week trainen we een paar keer in de haven bij Gibraltar, ontmoet je je schipper en ga je je volledig focussen op jouw mooiste sportuitdaging van je leven!
4. Challenge day!
Vaak wordt pas op het laatste moment bepaald of de volgende dag jouw oversteek doorgaat. Een uur voor jouw start melden we ons bij de schipper en gaan we aan boord. Daar bereiden we je voor op jouw oversteek. De schipper vaart vanuit de haven tot dichtbij het strand. Vanuit daar zwem je naar de kant en wanneer je op de kant staat hoor je de scheepstoeter. Het teken dat jouw oversteek gaat beginnen! Op dat moment zwem je naar de boot, die jouw vervolgens naar de overkant begeleid. 

Hulp bij trainen
Om je het beste voor te bereiden kunnen wij jou (jullie) helpen bij de trainingen. Wij maken dan een persoonlijk trainingsschema op maat! We helpen je bij het verbeteren van je conditie, techniek en leren je tips en trucs die je tijdens de challenge je zullen helpen om de oversteek te laten slagen.
We trainen je op afstand, maar het is ook mogelijk om een trainer tijdens een aantal trainingen langs het bad of kant te hebben.
Wij bieden je dit traject aan voor € 19,95 per maand.


Kosten begeleiding
Straat van Gibraltar
Prijs op aanvraag
inclusief:
  • Begeleiding tijdens 2u test in Nederland
  • Begeleiding tijdens trainingen in Gilbraltar
  • Begeleiding tijdens oversteek
  • Kennismakingsgesprek met schipper
  • Video & foto verslag door professionele fotograaf
(Bedrag is onder andere opgebouwd uit onze reiskosten, verblijfkosten)

Exclusief kosten aan organisatie ter plaatse voor oa schipper en boot.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu