Kanaaloversteek - Zwemoversteken

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:


Hemelsbreed is de oversteek tussen Dover en Calais 'slechts' 33km. Maar wanneer je zwemmend het kanaal oversteekt, zwem je soms wel meer dan 50km. Dit komt doordat je te maken krijgt met stroming, getijden en wind. Jaarlijks beginnen tientalle ervaren aan hun poging om deze oversteek te volbrengen. De eerste zwemmer die de oversteek volbracht was de Engelsman Matthew Web. Dit gebeurde op 25 augustus 1895. De snelste zwemmer is tot op heden de Australiër Trent Grimsey. Hij deed er slechts 6 uur en 55 minuten over. De cijfers liegen er niet om. Slechts de helft van de pogingen slaagt! 
Enkele bekende Nederlandse zwemmers die succesvol het kanaal over hebben gezwommen zijn Edith van Dijk, Hans van Goor, Bianca de Bruijn, Jan-willem van der Graaff en Maurice van de Berghe. 

Finish halen is een weergaloze prestatie!
Zo snel mogelijk de overkant halen is natuurlijk een geweldige uitdaging, maar de overkant halen is al een prestatie! Het hele traject van trainen, de test en de oversteek is zo'n bijzondere ervaring die jij (of jullie) nooit zullen vergeten. Aan het eind van het jaar organiseren de Engelse bonden van deze oversteken  een gala-avond waarop alle finishers in het zonnetje worden gezet. Boek je via Sport-Active Nederland jouw/jullie oversteek dan is er een cameraman en fotograaf aanwezig die jou (jullie) oversteek vastlegt. Zo beleef je niet alleen de oversteek in het water maar zie je later ook terug hoe iedereen het op de begeleidingsboot heeft beleefd! Tevens word je uitgenodigd voor de gala-avond van Sport-Active Nederland. 

Eisen voor een oversteek 
(vanuit de Engelse bond & Sport-Active Nederland)
1. Minimaal 16 jaar
2. Ruime trainingservaring als zwemmer
3. Slagen voor de zes uur test in maximaal 16 graden.
4. Persoonlijke begeleider aan boord van de begeleidingsboot

Eisen voor een estafette oversteek
(vanuit de Engelse bond & Sport-Active Nederland)
1. Deelnemers zijn minimaal 16 jaar
2. Ruime trainingservaring als zwemmer
3. Slagen voor de twee uur test in maximaal 16 graden
4. Persoonlijke begeleider aan boord van de begeleidingsboot (1 per team)
5. Team bestaat uit minimaal 2 tot maximaal 6 personen


Wil je meer informatie?
info@sport-active.nl
of 06 50 48 90 16
Aanmelden Kanaal OversteekIndividueel
Estafette


Juni
Juli
Augustus
September
Het traject

1. Opgeven voor jouw Kanaaloversteek
Via onze site meld je je aan voor de Kanaaloversteek. Wij zullen daarna telefonisch contact met jou opnemen en bespreken de mogelijkheden wanneer jij wilt oversteken, horen graag over jouw zwemachtergrond en je verhaal achter de oversteek.
2. Uiterlijk 1 maand voor jouw oversteek het volbrengen van de 6 of 2 uur-test
Voor het deelnemen aan de oversteek heb je een bewijs nodig dat je minimaal 6 uur (estafette 2uur per persoon) achter elkaar kunt zwemmen in open water. Dit water mag niet warmer dan 16 graden zijn. We plannen uiterlijk 1 maand voor jouw kanaaloversteek deze test. Het liefst doen we deze eerder en bij voorkeur op het IJsselmeer zodat je alvast kunnen wennen aan golfslag, watertemperatuur en visuele effecten van midden op een meer zwemmen. Deze test is een jaar geldig. Heb je geen ervaring met in zout water zwemmen, raden we je aan om dit ook zeker in je trainingen mee te nemen. Ook is het verstandig om af en toe te gaan trainen in het donker. Dit omdat het mogelijk is dat je in de nacht start of aankomt aan de overkant.
3. De week van het kanaaloversteek.
In de week van jouw kanaaloversteek vertrekken we naar Engeland. Tijdens deze week trainen we een paar keer in de haven bij Dover, ontmoet je je schipper en ga je je volledig focussen op de mooiste sportuitdaging van je leven!
4. Challenge day!
Vaak wordt pas op het laatste moment bepaald of de volgende dag jouw Kanaaloversteek doorgaat. Een uur voor jouw start melden we ons bij de schipper en gaan we aan boord. Daar bereiden we je voor op jouw oversteek. De schipper vaart vanuit de haven tot dichtbij het strand, net naast Dover. Vanuit daar zwem je naar de kant en wanneer je op de kant staat hoor je de scheepstoeter. Het teken dat jouw oversteek gaat beginnen! Op dat moment zwem je naar de boot, die jouw vervolgens naar de overkant begeleid. 

Hulp bij trainen
Om je het beste voor te bereiden kunnen wij jou (jullie) helpen bij de trainingen. Wij maken dan een persoonlijk trainingsschema op maat! We helpen je bij het verbeteren van je conditie, techniek en leren je tips en trucs die je tijdens de oversteek zullen helpen om de poging te laten slagen.
We trainen je op afstand, maar het is ook mogelijk om een trainer tijdens een aantal trainingen langs het bad of kant te hebben.
Wij bieden je dit traject aan vanaf € 19,95 per maand.


Kosten begeleiding
Kanaaloversteek
Prijs op aanvraag
inclusief:
  • Begeleiding tijdens 2u/6u test in Nederland
  • Begeleiding tijdens trainingen in Dover
  • Begeleiding tijdens oversteek
  • Kennismakingsgesprek met schipper
  • Video & foto verslag door professionele fotograaf
(Bedrag is onder andere opgebouwd uit onze reiskosten, verblijfkosten)

Exclusief kosten Channel Swimming Association (CSA) of Channel Swimming & Piloting Federation (CS&PF).
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu